İzmir Köfte Nasıl Yapılmalı ?
Malzemeler
- 250 gram kadar kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 tane orta boy soğan
- 1-2 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
- 1-2 diş sarımsak
- 3-4 adet patates
- İstenildiği kadar yeşil sivri biber
- Birer tatlı kaşığı salça (domates ve biber)
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
-
- Köftemizin yapımı tahmin edeceğiniz üzere oldukça pratik. Hemen derin bir kabın içine kıymamızı alalım.
- Üzerine soğanı rendeleyip, yumurtasını kıralım.
- Bayat ekmek içini varsa galeta ununu ekleyelim, sarımsağı ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Köftemiz kıvam aldığında küçük parçalar koparıp resimdeki gibi uzunlamasına şekil verelim.
- Şekil verdiğimiz köfteleri kızgın yağda hafif kızartalım.
- Patateslerimiz de soyup elma dilimi şeklinde keselim ve onları da kızartalım.
- Kızaran köfte ve patatesleri fırın tepsisinin içine sırasıyla dizelim.
- Dizdiğimiz köfte patatesin arasına yeşil biberleri koyalım.
- Sosu için sıcak suyun içine biber ve domates salçası koyup tuzunu da ekleyip eriyen salçayı köftelerin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyup yarım saat kadar pişirelim.
- Suyunu çektiğinde köftemizi çıkaralım ve sıcak olarak servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder