Tane Tane Pilavın Püf Noktaları

doğru pilav yapımı ile ilgili görsel sonucu

En Güzel Pilav Tarifi İçin Püf Noktaları

Pilav tutturmak zor ve ustalık isteyen bir iştir.                        
Herkes güzel pilav yapamaz. Bir usta olsanız bile bazen pilav istediğiniz gibi olmayabilir.
Bu yazımızda sizlere pilav yapmanın önemli püf noktalarını vermek istedik.
Birbirinden farklı bir çok pilav tarifi olmasına rağmen aslında pilav yapımı neredeyse hep aynıdır. Kuralları pek değişmez.
  • Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletelim.
  • Pirinci bol su da yıkayıp nişastasını çıkarmalıyız. (suyun berraklaşması gerekir)
  • Tencereye önce zeytin yağı koyulmalı ve biraz kızdırılmalı.
  • Sonra pirinci ilave edip, tuzu serpmeliyiz ve pirinç tane tane olana kadar kavurmalıyız.
  • Kavurma işleminin bitimine yakın tere yağını ilave ediyoruz. (yağın yanmaması için).
  • 2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir.  (eğer pirinç tuzlu suda beklemedi ise ölçü 2 su bardağı pirince 3 su bardağı sıcak su olmalı)
  • Pirince sıcak suyu ilave edince 1-2 damla da limon suyu ilave edelim. (pirincin parlak olması için)
  • Pirinci ocağın en küçük yerinde ve en düşük ısısında pişirelim ve demlenmesi için en az 20 dakika beklenmeli.

Yorumlar

Popüler Yayınlar